Dividenda za akcionare “Jedinstva” iz Sevojna

Svi koji su bili akcionari “Jedinstva” iz Sevojna 31. decembra prošle godine dobiće po svakoj deonici dividendu od 600 dinara, odlučeno je na redovnoj skupštini akcioanra ovog proizvodno-montažnog preduzeća koje će dividendu isplatiti najkasnije do 11. aprila.

Na skupštini su usvojeni prošlogodišnji finansijski rezultati, izabrani novi organi uprave i doneta odluka o raspodeli ostvarene dobiti.

Kompanija je zadržala visok nivo profitabilnosti, a uprkos teškoj godini za građevinarstvo zabeležila je i solidan rast realizacije, navode u brokerskoj kući “Sinteza”.

Nekonsolidovani poslovni prihod je iznosio 3,03 milijarde dinara, što je povećanje od 8,2 odsto, dok je neto dobit iznosila 489 miliona dinara i bila je 3,7 odsto niža nego 2009. godine.

Kompanija je zadržala i nizak nivo zaduženosti. Dugoročni krediti su i dalje nepoznat pojam za “Jedinstvo”,dok su kratkoročne obaveze smanjene za 34 odsto na 804 miliona dinara. “Jedinstvo” je među retkim preduzećima u Srbiji koja isplaćuju dividende.

Izvor: Blic