Bazen u Babušnici biće završen posle 15 godina

BABUŠNICA – Kupališni kompleks u Babušnici, čija je izgradnja počela još pre 15 godina, trebalo bi da bude završen za dva meseca, najavili su predstavnici opštine i preduzeća „Jedinstvo“ koje treba da završi objekat

Vrednost radova je 78,4 miliona dinara, a ugovor o izgradnji potpisali su predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić i generalni direktor „Jedinstva“ iz Sevojna Mića Mičić.

Zamenik predsednika opštine Babušnica Saša Stanković rekao je agenciji Beta da su pre nekoliko meseci, zahvaljajući sredstvima od 1,6 miliona dinara koje su dobili od Igara na sreću, uspeli da izgrade ogradu na kupališnom kompleksu.

Opština Babušnica je konkurisala za sredstva iz programa Vlade i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja „Pomoć građevinskoj operativi“.

„Vrednost radova je 78,4 miliona dinara sa PDV-om, koje po principu pola-pola obezbeđuje resorno ministarstvo i lokalna samuprava, najpre učešćem od po 10 posto, a 80 odsto je kredit koji će na pet godina zajedno otplaćivati Ministarstvo i lokalna samouprava, sa grejs periodom od godinu dana“, kazao je Stanković.

Firma „Jedinstvo“, koja je na tenderu izbrana za izvođača radova, ima rok od dva meseca da završi posao.

Direktor preduzeća Mića Mićić rekao je Beti da će „Jedinstvo“, osim mehanizacije i oko 50 radnika, po potrebi angažovati i majstore iz lokalne sredine.
„Nadam se da ćemo rok poštovati“, rekao je Mićić.

Projekat kupališnog kompleksa je delimično izmenjen i sada je predviđeno i dogrevanje vode u bazenu.

Žitelji Babušnice dobiće otvoreni olimpijski bazen, dimenzija 25 puta 50 metara i manji bazen dimenzija 10 puta 12 metara, a biće izgrađena i zgrada za prečišćavanje vode i svlačionice.

Izvor: Kurir