Istorijat

Montažno proizvodno preduzeće Jedinstvo je osnovano 1947. godine sa sedištem u Užicu, a osnovna delatnost je projektovanje i izvođenje hidro, termo i gasnih instalacija. Tokom svog razvoja Jedinstvo je aktivno učestvovalo u projektovanju i realizaciji velikog broja projekata izgradnje objekata u saradnji sa naučnim institucijama, fakultetima i velikim projektnim organizacijama u zemlji, na zadovoljstvo investitora.

Jedinstvo  od osnivanja posluje na inostranim tržištima. Od 1988. godine kompanija je prisutna i na prostorima zemalja bivšeg SSSR-a, a poslednjih godina beleži značajan angažman na tržištu Ruske Federacije, pre svega u Moskvi i Sočiju, kao i na tržištu Crne Gore i Slovenije.

Ekspanziju poslovanja Jedinstvo  beleži nakon privatizacije,kada su zaposleni i bivši zaposleni kompanije postali vlasnici kontrolnog paketa akcija. Jedinstvo je poslednjih nekoliko godina iz sopstvenih sredstava investiralo više od 25 miliona evra za kupovinu opreme, izgradnju proizvodnog prostora, kupovinu drugih preduzeća tako da poseduje sopstvene resurse za radove koje izvodi.