Nastavljeni radovi na zatvorenom bazenu u Pirotu

Bazen u PirotuPIROT – Posle prekida radova od godinu dana, zbog nedostatka para u Fondu za razvoj Srbije, nastavljeni su radovi na izgradnji zatvorenog bazena.

U međuvremenu uplaćen je deo sredstava izvođaču radova. Potpisani su i aneksi ugovora kojima je definisan novi rok za završetak radova do kraja ove godine.

Prvobitni rok za njegovu izgradnju je bio krajem 2012. godine. Izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu počela je januara 2011. godine. Gradi se u okviru programa podrške gradjevinskoj operativi čiju izgradnju finansiraju po principu pola-pola Vlada Srbije i lokalna samouprava.  Vrednost radova je 400 miliona dinara. Izvodjači su ’’Putevi Užice’’ i ’’Jedinstvo’’ Sevojno.

„Trenutno se montira sama bazenska školjka. Reč je o jednoj specifičnoj konstrukciji, modernoj tehnologiji i najsavremenijem načinu gradnje. Biće to bazen kakav se gradi na Zapadu“, kazao je zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić.

Na bazenu se pored toga rade instalacije, stigle su klima komore a očekuje se sistem za filtraciju, kao i montiranje sistema grejanja  hladjenja.,

„Predstavnici izvođača radova kažu da će za dva meseca ceo sistem biti u funkciji i da će biti moguće kupanje na bazenu. Međutim, ima još dosta građevinskih radova. Sledi postavljanje keramičkih pločica, izrada plaže, ugradnja podnog grejanja, kao  I radovi na fasadi. Aneksom ugovora je predviđen rok za završetak svih radova do kraja 2013. godine. Očekujem da se nastavi dinamika isplate obaveza prema izvođaču“, dodao je  Kostić.

Izvor: JuGmedia