Jedinstvo objavilo rezultate rada kompanije za prvo polugodište 2013.

Drugu godinu za redom, u skladu sa aktuelnom regulativom, Jedinstvo je objavilo polugodišnje poslovne rezultate za matičnu kompaniju i celu grupaciju.

Konsolidovani poslovni prihod Jedinstvo grupe iznosio je 3,73 milijarde dinara što je 69,4% više u odnosu na isti period protekle godine, a ovom skoku realizacije u velikoj meri su doprineli poslovi na ruskom tržištu. Poslovna dobit Jedinstvo grupe u prvih šest meseci iznosila je 188,2 miliona dinara, dok je u istom periodu 2012. godine ostvaren gubitak od 11,4 miliona dinara. Konsolidovani neto rezultat bio je 2,6 puta veći i iznosio je 142,1 milion dinara.

Konsolidovani rezultat Jedinstva nastaje konsolidacijom finansijskih izveštaja  šest zavisnih preduzeća u zemlji (Jedinstvo Metalogradnja, Auto-kuća „Raketa“, Užice gas, Zlatibor gas, Eurotex i Metaling Eko) i dva u inostranstvu (Jedinstvo Podgorica i Jedinstvo inženjering Moskva).

Matična kompanija je u prvom polugodištu ostvarila poslovni prihod od 1,81 milijardu dinara što je rast od 24,1%, dok je poslovna dobit iznosila 105,3 miliona dinara (u istom periodu 2012. zabeležen je poslovni gubitak od 45,2 miliona dinara). Neto dobitak Jedinstva dostigao je 91,5 miliona dinara što je 4,5 puta više u odnosu na lani.

Izveštaje možete pogledati na stranici Finansijski izveštaji.