Završena izgradnja cevovoda za Užice

U četvrtak, 23. januara, dva dana pre ugovorenog roka završena je izgradnja cevovoda sa Sušičkih vrela koji će služiti za alternativno snabdevanje Užica pijaćom vodom.

Gradonačelnik Užica Saša Miilošević je izjavio da je u toku tehnička proba i proces prečišćavanja kompletnog cevovoda, dodavši da će građani Užica dobiti ispravnu pijaću vodu kada se u potpunosti ispere gradska mreža, duga 300km.

Radove na izgradnji cevovoda na Sušičkim vrelima, dugom 1.800 metara, obavljalo je oko 100 radnika Jedinstva i oko 80 pripadnika Vojske Srbije, oficira, podoficira i profesionalnih vojnika.

Zadovoljstvo obavljenim poslom nije krio prvi čovek Jedinstva Mića Mićić, rekavši da je ova gradnja bila veoma zahtevna. „Izuzetno smo dobro zadatak odradili, uradivši i više od planiranog: napravili smo i cevi ka Čajetini, koje stvaraju uslove da cevovod sa ovog izvorišta krene i prema zlatiborskom kraju.”

On je dodao da se neprekidno radilo, bilo je angažovano po 15, 20 velikih i malih bagera i ostale mehanizacije. „Preostalo je da uradimo zatrpavanje kompletnog cevovoda a ostali su i betonski radovi što može da se uradi i na proleće“, zaključio je Mićić.