Izgradnja alternativnog vodovoda za Užice u punom jeku

vodovod2Nakon što je prošle sedmice započeto zavarivanje cevi na trasi alternativnog vodovoda od Sušičkih vrela, a vojna mehanizacija raskrčila i pripremila najveći deo terena, ove sedmice su intezivirani radovi na ovom projektu.

Dužina alternativnog cevovoda od Sušičkih vrela do postrojenja za prečišćavanje vode Cerovića brdo je oko 1.800m, dok je rok za završetak poslova 25. januar. Radove izvode radnici Jedinstva, dok su na raščišćavanju nepristupačnog terena angažovani pripadnici II brigade Kopnene vojske.

“Dostavili smo dva kilometra cevi, angažovali smo oko 70 radnika na terenu i još njih  u radionici. Takođe je angažovano 14 bagera, 2 cevopolagača, 4 kamiona, 2 dizalice, 4 traktora I ostale građevinske mašine. Punim tempom se krenulo od ponedeljka. Moći ćemo da radimo i u slučaju padavina tako da očekujemo da ćemo radove završiti 25. januara”, rekao je Mića Mićić Predsednik Jedinstva.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Srbije, formiran je koordinacioni tim koji je u svakodnevnom zasedanju sve do 25. januara kada je predviđeno da se uspostavi alternativni sistem snabdevanja Užica vodom za piće sa Sušičkih vrela.