Konsolidovana realizacija Jedinstva Grupe u prvih šest meseci 2,2 milijarde dinara

finansijski izvestajKonsolidovana realizacija Jedinstva Grupe, koja obuhvata poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća, u prvih šest meseci 2014. godine iznosila je 2,2 milijarde dinara u odnosu na rekordni rezultat od 3,7 milijardi dinara ostvaren u istom periodu protekle godine. Kako je saopštila uprava kompanije, ove godine je očekivan manji prihod s obzirom da je lani blizu 50 odsto realizacije ostvareno u Rusiji na objektima za Olimpijadu.

Konsolidovana poslovna dobit Jedinstvo Grupe u prvih šest meseci 2014. iznosila je 66,6 miliona dinara, što je smanjenje od 66,6 odsto dok je neto dobitak dostigao 44,6 miliona dinara u odnosu na krajnji rezultat od nepunih 160 miliona dinara u istom periodu 2013. godine.

U polugodišnjem izveštaju, uprava kompanije napominje da je nedavno u Rusiji potpisan ugovor za objekat Skolkovo u vrednosti od oko 100 miliona dolara, dok su u Sloveniji ostali za realizaciju poslovi od blizu 15 miliona evra tako da Drušvo ima potpunu uposlenost do kraja godine.