Jedinstvo najpovoljnije na tenderu za barsku vodovodnu mrežu

U četvrtak, 7. februara, u Opštini Bar su otvorene finansijske ponude pristigle na tender za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture.

Izborom najpovoljnijeg izvođača biće okončana druga faza tenderskog postupka u okviru projekta “Poboljšanje vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u opštini Bar” koji zajednički realizuju barska lokalna uprava, JP Vodovod i kanalizacija i Vodacom, u saradnji sa Vladom Crne Gore i Nemačkom razvojnom bankom (KfW).

Potpredsednik Opštine Dragan Simović je istakao da su pristigle ponude od tri ponuđača u rasponu od 13,2 do 17,5 miliona evra.

“Jedinstvo iz Sevojna je dalo ponudu od 13,2 miliona evra, Celtikcioglu iz Turske 13,5 miliona, a Sade CGTH iz Francuske 17,5 miliona evra. Komisija će sada da proveri ispravnost finansijskih ponuda. Kako se ovaj projekat realizuje u saradnji sa KfW bankom, tek nakon što se i njihovi eksperti izjasne o ispravnosti ponuda, biće sabrane ocene za tehničke i finansijske ponude i odabran najbolji ponuđač sa kojim će Opština Bar potpisati ugovor”, kazao je Simović.

On je izrazio očekivanje da će radovi na izgradnji mreže početi do juna ove godine, a rok za završetak je 24 meseca od uvođenja izvođača u posao.

U sklopu projekta planirana je rekonstrukcija i izgradnja 44km vodovodne i kanalizacione mreže u naseljima: Polje, Bjeliši, Čeluga, Šušanj, Ratac, Zagrađe, Čanj, Botun i obala Iva Novakovića, izgradnja četiri kanalizacione pumpne stanice i podmorskih ispusta na Volujici i u Sutomoru, kao i izgradnja jednog rezervoara za vodu.