U 2012. ostvarena rekordna realizacija Jedinstvo grupe od 6 milijardi dinara

Kompanije iz sastava Jedinstvo grupe tokom 2012. godine su zabeležile rekordnu realizaciju koja je na konsolidovanom nivou premašila iznos od 6 milijardi dinara.

Konsolidovani rezultati grupacije nastali su konsolidacijom finansijskih izveštaja matične kompanije i zavisnih preduzeća: Jedinstvo Metalogradnja, Auto-kuća „Raketa“, Užice gas, Zlatibor gas, Metaling Eko, Jedinstvo Podgorica i Jedinstvo inženjering Moskva.

Konsolidovani poslovni prihod u protekloj godini iznosio je 6,06 milijardi dinara (rast od 35,5%), konsolidovani poslovni dobitak bio je slabiji za 6,1% i iznosio je 305,7 miliona dinara, dok je neto dobit bila manja za 10,2% i iznosila je 331,2 miliona dinara.

Najveći doprinos ukupnom rezultatu dala je matična kompanija koja je zabeležila ukupnu realizaciju od 4,2 milijarde dinara, te ruska podružnica Jedinstvo Inženjering sa ukupnom realizacijom od 2,4 milijarde dinara.

Kad je reč o uticaju na krajnji rezultat, takođe je matična kompanija dala najveći doprinos ostvarenju dobiti (241,3 miliona dinara), a sledile su je Užice gas (64,1 milion) i Jedinstvo inženjering (52,6 miliona).