Rekordni konsolidovani rezultati u 2013. godini

Jedinstvo je u 2013. godini ostvarilo konsolidovane poslovne prihode u visini od 8,1 milijardi dinara što je 34,3 odsto više nego u 2012. godini.

Konsolidovani bilansi Jedinstvo Grupe nastali su konsolidacijom poslovanja matične kompanije i zavisnih preduzeća: Jedinstvo Inženjering Moskva, Jedinstvo doo Podgorica, Jedinstvo doo Slovenija, Užice gas, Zlatibor gas, Metaling Eko, Autokuća Raketa i Jedinstvo Metalogradnja.

Prihodi od prodaje u inostranstvu su učestovali u konsolidovanoj realizaciji sa 4,6 milijarde dinara, dok je domaće tržište donelo prihod od 3,5 milijardi dinara. Glavno izvozno tržište i protekle godine bila je Ruska Federacija gde je ostvarena rekordna godišnja realizacija od oko 35 miliona evra.
Konsolidovana dobit pre plaćanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dostigla je 674,1 milion dinara (rast od 38,5 odsto), dok je operativna dobit (EBIT) bila 486,7 milion dinara što je povećanje od 59,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Konsolidovani neto dobitak je dostigao 375,3 milion dinara i veći je za 13,3 odsto u odnosu na 2012. godinu.

Krajem protekle godine radovi na Olimpijskom Univerzitetu u Sočiju su uspešno privedeni kraju. Radovi na projektu izgradnje fabrike lekova Hemofarm u Obninsku u Moskvi su u toku, a ugovorena je izgradnja kompleksa Naučnog centra u Skolkovu kao i zabavnog centra u Anapi. Početak radova na ovim projektima se očekuje sredinom ove godine. Tokom prošle godine potpisan je ugovor za Snabdevanje vodom i sanitaciju Jadranske obale III-Bar, Crna Gora i u toku su pripreme za početak radova. Veći deo realizacije ugovorenih poslova u Sloveniji očekuje se tokom tekuće 2014 god.