Otvoren sportsko rekreativni kompleks Prozivka u Subotici

Trideset i šest dana, 23 sata i 19 minuta pre zadatog roka od 180 dana, završena je izgradnja i otvoren objekat bazena pod zvaničnim nazivom “Sportsko rekreativni centar Prozivka”. Baš kao i prilikom početka radova, ovoga puta svečanim zaustavljanjem sata označen je kraj radova i otvoren zatvoreni bazen u naselju Prozivka. Otvaranje bazena, nakon decenija čekanja, privuklo je veliki broj Subotičana.

Bez crvene vrpce, kao i prilikom početka radova, zatvoreni bazen u naselju Prozivka otvoren je zaustavljanjem sata koji je odbrojavao dane, sate i minute do završetka objekta.
Objekat je privukao veliku pažnju subotičana. Koristiće ga vaterpolisti, plivači Spartaka, a uskoro kreće i organizovan dolazak dece iz subotičkih škola. Bazen će biti otvoren i za rekreativce.Ukupno 143 dana i 41 minut bio je potreban konzorcijumu koji su činili SMB gradnja i Ekspres servis iz Subotice, kao i Jedinstvo iz Sevojna da završe objekat površine oko 3.800 kvadratnih metara sa dva bazena. Veliki bazen namenjen je subotičkim sportistima i rekreativcima, a mali, dubine od 1,2 metra deci i školi plivanja.

Radovi na izgradnji bazena su počeli 7. decembra 2011, puštanjem u rad časovnika koji broji dane, sate i minute unazad, sa rokom izgradnje od 180 dana. Radovi su prekidani jedino tokom vanredne situacije zbog obilnih snežnih padavina. Vlada Srbije je opredelila za ovaj projekat 530 miliona dinara, kroz program pomoći građevinskoj industriji u Srbiji, a utrošeno je 433 miliona, bez PDV-a. Prema predlogu, preostala sredstva će biti predložena za konzervaciju objekta u Dudovoj Šumi.

Svečanoj promociji bazena doprinele su i vaterpolo reprezentacije Srbije i Mađarske koje su revijalnom utakmicom u kombinovanom sastavu i u skraćenom meču (odigrane 2 četvrtine) odigrale prijateljski – bez pobednika, rezultat 5:5.

Izvor: subotica.com